تحمل یا تقابل ؟
تحمل یا تقابل ؟
#شفیعی_مطهر
تاریخ بشر پر است از جنگ ها، قتل عام ها و کشتارهای قومی، دینی،مذهبی و فرقه ای. هدف آغازگران این جنگ ها از این همه بی رحمی ، خشونت و نسل کشی ها چه بوده است؟ کدام یک از این نسل کشی ها به نفی و انهدام یک دین، مذهب یا قوم انجامیده است؟ و اگر هم چنین شده یا بشود، چه فایده ای دارد؟
هیچ انسانی یا هیچ قوم و ملیتی و پیروان هر مشی و مرامی در این کره ارض، جای دیگران را تنگ نمی کند. اصولا وجه تمایز موجودی به نام انسان با سایر موجودات ، داشتن نیروی تعقل و تفکر است و همین عامل موجب همه اختلافات فکری، عقیدتی و مذهبی همه انسان هاست.
وایتهد می گوید:
« تنها در دو جامعه است که وحدت فکری و عقیدتی حاصل می شود:جامعه گوسفندان و قبرستان! » بنابراین تلاش همه قلدران، خودکامگان و متعصبان تاریخ برای نفی و انهدام مخالفان فکری، نژادی ، قومی و فرقه ای خود بی فایده است.
آیا نسل کشی های متعدد تاریخ بشر به انهدام حتی یک نژاد یا قوم و یا پیروان یک مذهب شده است و یا اگر شده بود، آیا اکنون همه مثل هم می اندیشیدند؟
بنابراین گزیری نیست جز این که تعدد و تکثر اندیشه ها، ادیان، مذاهب، قومیت ها ، نژادها و همه نحله های فکری ، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی را بپذیریم و همه ما انسان ها بر پشت کره زمین با تحمل یکدیگر و احترام به حقوق و کرامت انسانی همه انسان ها در پرتو تفکر همزیستی مسالمت آمیز با هم زندگی کنیم.
جالب است که امروزه در عرصه افکار عمومی جهان بیشترین رویکرد تبلیغات ضد خشونت متوجه جامعه مسلمانان است و پیروان اسلام را متهم به عدم تحمل مخالف و حامی تروریسم معرفی می کنند .
قطعا
هر فرد یا گروهی که اقدام به نفی دیگران کند ، از هر گونه نحله فکری و
عقیدتی که باشد ، محکوم به داشتن تفکر مطرود و زشت تنگ نظری و ضد بشری
است.و خود سرنوشتی جز فنا و بدنامی ندارد.
------------------------------
گاه گویه های مطهر telegram.me/amotahar