سخن مطهر

بخشی از مقالات،سروده ها،روزنوشت ها و تالیفات سیدعلیرضا شفیعی مطهر

سخن مطهر

بخشی از مقالات،سروده ها،روزنوشت ها و تالیفات سیدعلیرضا شفیعی مطهر

با جور و جمود و جهل باید جنگید
تا پاک شود جهان از این هرسه پلید
یا ریشه هر سه را بباید خشکاند
یا سرخ به خون خویش باید غلتید

بایگانی

گزارش سفری کوتاه در یک نگاه فرگرد سوم

پنجشنبه, ۲۲ فروردين ۱۴۰۴، ۱۲:۰۵ ب.ظ

گزارش سفری کوتاه در یک نگاه

فرگرد سوم

شفیعی مطهر

9- دین و مذهب در کشورهای زیر:

الف - عُمّان

اباضیه یا اباضی‌گری یکی از مذاهب اسلام است که برخی معتقدند از جریان خوارج نشأت گرفته‌است. گفته شده این فرقه از کهن‌ترین مذاهب اسلامی .نام این مکتب از نام عبدالله بن اباض تمیمی نخستین پیشوای آن گرفته شده‌است.

اباضیه که هم از تسنُّن و هم از تشیُّع جداست هرچند از نظر شمار پیروان در مقایسه با سنّیان و شیعیان گروه کوچکی به حساب می‌آید، امّا از نظر تاریخی جریانی بسیار مهم است. امروزه اباضیان بیشتر در شمال آفریقا، شرق آفریقا (به‌ویژه جزیره زنگبار) و عمّان سکونت دارند. عمّان تنها کشور مسلمانی است که کیش اباضی در آن مذهب اکثریّت است، پادشاه آن نیز این مذهب را دارد و حدود ۷۵٪ جمعیت آن اباضی مذهب به‌شمار می‌روند.

ب- تابلند

بودیسم بزرگ‌ترین دین در تایلند است و ۹۳ درصد از مردم آن کشور، به آن باور دارند. طبق قانون اساسی، بودیسم دین رسمی است، علی‌رغم این که، آزادی مذهبی را برای تمام شهروندان تایلند تضمین می‌کند، پادشاه طبق قانون ملزم به تدیُّن به دین بودیسم است .

جمعیت قابل توجُّهی از مسلمانان، که به‌طور عمده از تایلندی‌های مالایی‌تبار هستند، در مناطق جنوبی حضور دارند. قانون تایلند به صورت رسمی پنج دین: بودیسم، اسلام، هندوئیسم، آیین سیک و مسیحیت را به رسمیت می‌شناسد.

نکتۀ قابل توجُّه برای هر جهانگرد مشاهدۀ نمادهای عمق باورهای ظاهراً خرافی دین‌باوران بودایی است که با آداب و و رسوم و شیوه‌های خویش در معابد حضور می‌یابند و با تعظیم در برابر تندیس‌های متعدّد بودا و پیشوای بودایی هدایایی اهدا می‌کنند.

پ- ویتنام

آیین بودا برای اولین بار در قرن دوم میلادی وارد ویتنام شد و در سلسله لی Ly (قرن ۱۱) به اوج خود رسید. از آن پس این مذهب به‌عنوان مذهب رسمی در دادگاه‌ها شناخته شد. مذهب بودا به‌طور گسترده در میان مردم تبلیغ گردید و تأثیر عمیقی بر زندگی روزمرّۀ مردم نهاد. تأثیر این دین در حوزه‌های مختلف ادبیات و معماری سنّتی نیز دیده می‌شود. از همین رو، پاگودا (معبد بودایی) و معابد بسیاری در طیِّ این دوره ساخته شد.

در پایان قرن ۱۴، علائمی از زوال آیین بودا مشاهده شد. با این وجود، تأثیر ایدئولوژیک آیین بودایی در زندگی اجتماعی و فرهنگی همچنان نیرومند باقی ماند. در حال حاضر بیش از ۷۰ درصد از جمعیت ویتنام یا بودایی هستند و یا به‌شدّت تحت تأثیر آداب و رسوم بودایی قرار دارند.

پیروان اسلام در ویتنام عمدتاً از گروه اقلّیّت قومی چم (Cham) هستند که در بخش مرکزی ساحل مرکزی زندگی می‌کنند. تعداد پیروان اسلام در ویتنام در حدود ۵۰،۰۰۰ است.

جمعیت کاتولیک ویتنام در حدود ۱۰ درصد و تعداد پروتستان‌ها در حدود ۴۰۰،۰۰۰ نفر تخمین زده می‌شود.

ت- ژاپن

دین عمومی در ژاپن به‌طور سنّتی، تلفیق‌گرایی در طبیعت بوده‌است که تلفیقی از آیین بودایی و شینتو است. ۸۰ تا ۹۰ درصد ژاپنی‌ها به شینتو باور دارند.

ادامه دارد...

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۴/۰۱/۲۲
سید علیرضا شفیعی مطهر

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی