سخن مطهر

بخشی از مقالات،سروده ها،روزنوشت ها و تالیفات سیدعلیرضا شفیعی مطهر

سخن مطهر

بخشی از مقالات،سروده ها،روزنوشت ها و تالیفات سیدعلیرضا شفیعی مطهر

با جور و جمود و جهل باید جنگید
تا پاک شود جهان از این هرسه پلید
یا ریشه هر سه را بباید خشکاند
یا سرخ به خون خویش باید غلتید

بایگانی

گزارش سفری کوتاه در یک نگاه فرگرد چهارم

جمعه, ۲۳ فروردين ۱۴۰۴، ۰۹:۳۳ ق.ظ

گزارش سفری کوتاه در یک نگاه 

فرگرد چهارم

شفیعی مطهر

10- نگاهی به تحوُّلات سیاسی و اجتماعی کشورهای چهارگانه

الف - عُمّان

سلطانی که پیام مردم را شنید!

چه شد که کشوری کوچک در حدِّ عمّان شده «سویس خاورمیانه» شد و ایران و آمریکا برای صلح و مسائل پیچیده سیاسی و هسته‌ای، به میانجی‌گری «سلطان عُمّان» به عنوان «کدخدای خاورمیانه» پناه می‌برند؟
یوسف بن علوی یکی از سه رهبر چریک‌های جبهۀ ظفار در عمّان بود که وقتی شاه قابوس به ظفار لشکر کشید و جنبش ظفار را محاصره کرد، دستگیر شدند. رهبران ظفار، حکم اعدام گرفتند و هر سه نفر حکم را پذیرفتند و به پشیمانی روی نیاوردند.
سلطان قابوس که تازه شاه شده بود، با درایت خود کوشید تا صدای مخالف را بشنود ،بنابراین خواست تا هر سه جوان چریک را ببیند،آنان را زندان به دربار خود فراخواند و از آن‌ها پرسید:

مگر شما عمّانی نیستید، پس چرا راه جنگ را انتخاب کرده‌اید؟
گفتند؛ ما می‌خواهیم از یک زندگی بدوی و بیابانی به کشوری مدرن با قوانینی مدنی تبدیل شویم.
قابوس گفت: من هم همین آرمان را دارم. ولی مردم دارای ریشه‌های عمیق مذهبی هستند،بنابراین با راه حل‌های کمونیستی و بیگانه نمی‌توان در این کشور تحوُّل ایجاد کرد. اکنون من سه راه را پیش پای شما می‌گذارم :
1⃣ خروج از عمّان و انصراف از شهروندی این کشور. در این صورت تا آخر عمر تمام مخارج زندگی در هر جای جهان مهمان پادشاه هستید.

2⃣ تخفیف حکم اعدام به زندان ابد در عمّان

3⃣ دست از این چریک‌بازی بردارید و هر کدام یک قسمت از همین مملکت را بگیرید دستتان و آن را همان طور که گفتید، بسازید.

هر سه نفر راه سوم را برگزیدند.
اولی یوسف بن علوی بود، یک دانشجوی علوم سیاسی که در لندن تحصیل کرده و به عمّان بازگشته بود، او حالا سال هاست وزیر امورخارجه عمّان و چهره‌ای قابل احترام در جهان است که بارها میان دستگاه حاکمه آمریکا و جمهوری اسلامی میانجی‌گری کرده است.

دومی عبدالله بن صلاصه تحصیل کرده اقتصاد در لندن بود که در ٣٠سال گذشته برنامه‌ریزی اقتصادی و سیستم بانکی عمّان را مدیریت می‌کند و طبق برنامۀ دولت عمّان ، اقتصاد این کشور را تا سال 2020 به اقتصادی کاملاً غیر نفتی بدل می‌کند که درآمد صنایع دیگر جایگزین نفت خواهد داد.

سومی هم علی‌ بن المسعود وزیر پیشین آموزش و پرورش عمّان بود که سیستم آموزش را نوسازی کرد ،به گونه‌ای که هزینۀ تحصیل از دوران ابتدایی تا دانشگاه کاملا رایگان است. همچنین آموزش زبان انگلیسی از همان مقطع ابتدایی در مدارس عمّان آغاز می‌شود و نسل جدید این کشور زبان انگلیسی را همان قدر روان صحبت می‌کند که زبان مادری‌اشان را.

سلطان قابوس با مدارا و دوراندیشی تهدید را به فرصت تبدیل کرد تا این سه چریک چپگرا عمّان را به کشوری مدرن تبدیل کنند که آن را سوئیس خاورمیانه می دانند.

ادامه دارد...

موافقین ۰ مخالفین ۰ ۰۴/۰۱/۲۳
سید علیرضا شفیعی مطهر

نظرات  (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی